Blog

Hier leest u het laatste nieuws en vind u informatie over onze projecten.

Wij zijn CO gecertificeerd! Wat houd dat in? 

De Gasketelwet (ook wel CO-certificering genoemd) is een Nederlandse wettelijke regeling die vakbekwaamheidseisen stelt aan cv-monteurs en installatiebedrijven die verwarmingsketels inbedrijfstellen na plaatsing, reparatie of onderhoud. Monteurs moeten een theorie- en praktijkexamen afleggen, bedrijven moeten zich certificeren.

De Gasketelwet is van kracht sinds 1 oktober 2020 en is bedoeld om het aantal koolmonoxide-incidenten terug te dringen. De regeling is van toepassing op werkzaamheden aan gebouwgebonden verbrandingstoestellen, inclusief luchttoevoer en rookgasafvoer. Dus in woningen, woongebouwen, kantoorpanden, utiliteitsgebouwen, etc. De regeling is niet van toepassing op werkzaamheden aan installaties worden gekeurd in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer (de welbekende SCIOS-certificering).

De wettelijke CO-certificering is van groot belang om het aantal (soms dodelijke) ongevallen met koolmonoxide terug te dringen. Daarom heeft de wetgever een wettelijke regeling opgesteld die vanaf 1 april 2023 verplicht is.